Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Villeroy & Boch

De beginselen van Villeroy & Boch liggen in het hart van Europa, zo’n 265 jaar geleden. Inmiddels is het merk, en de serviezen, in huishoudens wereldwijd te vinden. Dit zelfs tot aan het Vaticaan; sinds 1955 levert het bedrijf servies aan de Paus.

Bestekenpannen.nl heeft veel series van dit merk in huis; klassiekers zoals het Vieux Luxembourg, maar ook het prachtig helder witte Anmut gemaakt van bone china, en het stoere, ongecompliceerde Artesano Original.

Over Villeroy en Boch
De oorsprong van Villeroy & Boch is te vinden in een klein dorpje in de Lorraine, Audun le Tiche. In 1748 begon François Boch, eigenlijk eigenaar van een ijzergieterij, een pottenbakkerij samen met zijn drie zonen. In 1766 verhuisde de familie naar Septfontaines in Luxemburg. Daar kregen ze toestemming om grote steenovens te bouwen. In 1812 breidde een van de zoons uit naar Mettlach in Saarland.

In 1797 werd Nicholas Villeroy eigenaar van een faience fabriek in Wallerfangen. Dit type aardewerk werd geglazuurd met een ondoorzichtige witte laag om het op Chinees porselein te doen lijken.  Ook was Villeroy de eerste buiten Engeland die kolen stookte om zijn ovens te verhitten.

De twee bedrijven samen verder in 1836 en kreeg de nieuwe firma de naam Villeroy & Boch. Dit omdat ze hun positie in de markt wilden verstevigen en vooral om de concurrentie met Engeland beter aan te kunnen gaan.
Sindsdien produceert het bedrijf servies, maar ook tegels en sanitair. 
 
Verder lezen..