Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Alessi

“A true design work must move people, convey emotions, bring back memories, surprise, and go against common thinking.” Alberto Alessi

Het verhaal van Alessi begon in 1921 als een messing en nikkel gieterij. De fabriek stond al snel bekend om zijn hoge kwaliteit. In bijna een eeuw heeft Alessi zich ontwikkeld tot een van de meest bekende bedrijven in Italiaanse design met expertise in veel verschillende producttypen. Alessi blijft trouw aan traditie en zijn culturele achtergrond terwijl het ook open staat voor invloeden van buitenaf en vooruitgang. Ook proberen ze hand gemaakte objecten te combineren met machinale productie.

Alle objecten zijn het resultaat van een verzoening tussen kunst en industrie. Het bedrijf is toegewijd aan een design benadering en uitvoering van het hoogste van wat creativiteit te bieden heeft, gebalanceerd met waar vraag naar is en practisch te gebruiken is. Alessi heeft altijd de omschrijving "Dream Factory" gehad, het ontwerpt producten die dromen waar maken en mensen voorzien van poezie en kunst in het alledaagse leven.
Verder lezen..