Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Iittala

Iittala servies heeft een lange historie, al bijna 140 jaar. Het Finse merk is synoniem voor moderne, strakke, en vooral essentiële ontwerpen. Hun producten moeten in het dagelijks leven te gebruiken zijn, maar ook onderscheidend, combineerbaar en multifunctioneel. Blijvend design dat iedereen op haar of zijn eigen manier kan gebruiken.

Bekende serviezen van het Iittala zijn het Teema en het Origo. Van het glaswerk kennen de meeste mensen de Alvar Aalto vaas, en de Kartio glazen.

Over Iittala
De geschiedenis van Iittala begint in 1881 in Finland, in een dorpje met dezelfde naam. Initieel produceerde de Iittala fabriek alleen glaswerk. De oprichter van de fabriek was een moeilijk man om mee samen te werken en uiteindelijk is hij uit het bedrijf gezet. In de jaren daarna is Iittala enkele malen verkocht en pas tussen 1930 en 1940 ontstond het Iittala zoals we het vandaag de dag kennen.

In die periode van tien jaar werden er nieuwe ontwerpers aangenomen, bijvoorbeeld Alvar en Aino Aalto als een van de eersten, en kreeg het bedrijf een creatieve en artistieke impuls. Tot die tijd was het mode om servies te beschilderen met allerhande tierlantijntjes en versiersels. Onder leiding van de nieuwe designers kwam hier een eind aan en ontstond er (multi)functioneel servies en glaswerk. Een goed voorbeeld is de Aalto vaas ontworpen in 1936, die is uitgegroeid tot een icoon en is nog steeds in productie is.

Alle objecten van Iittala moeten het leven leuker en makkelijker maken. Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda bij het bedrijf. Design hoort een leven lang mee te gaan en alle producten moeten met elkaar te combineren zijn.
 
Verder lezen..