Op werkdagen vóór 16:30 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Rosenthal

Philipp Rosenthal was 17 in 1872 toen hij vertrok naar Amerika om daar te beginnen als afwasser en uitendelijk porselein te gaan verkopen. In 1879 keerde hij terug naar Duitsland en begon hij bedrijf dat porselein beschilderde in Erkersreuth Castle in Selb. In 1891 begon de fabriek ook zelf porselein to produceren onder Rosenthal's motto: “I have no use for anyone who cannot look beyond the garden fence.” Een van de meest bekende en meest verkochte serviezen is het Maria Weiss, opgedragen aan de vrouw van Rosenthal.

In 1908 kocht Rosenthal de Thomas porseleinfabriek. In 1910 kwam er een officeel art department, voorheen was dit alleen voor fabrieken met een koninklijke status. De Tweede Wereldoorlog betekende een donkere periode voor Rosenthal die van Joodse afkomst was. In 1934 moest hij met gedwongen pension en in 1937 kwam hij te overlijden. Zijn familie vluchtte naar Engeland en pas in 1950 kreeg zijn zoon de controle over de fabriek in Duitsland terug.

Tussen de jaren 50 en 70 bloeide het bedrijf weer helemaal op met ontwerpers zoals Raymond Loewy, Walter Gropius, en Tapio Wirkkala. Tot op heden hebben 150 bekende ontwerpers hun stempel gedrukt op verschillende Rosenthal serviezen en meubulair.
Verder lezen..