Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Rosenthal

Het Duitse merk Rosenthal bestaat al ruim 140 jaar. In die tijd heeft het merk zich ontwikkeld tot een van de absolute top producenten van servies. Hoge kwaliteit materialen worden gecombineerd met ontwerpen van bekende kunstenaars en designers.
Bestekenpannen.nl heeft veel verschillende series in huis van Rosenthal. Een van de eerste eigen serviezen zoals het Maria Weiss, design klassiekers zoals het TAC en Suomi, maar ook recentere ontwerpen zoals het Junto en Mesh.

Over Rosenthal
Philipp Rosenthal vertrok in 1872 op 17 jarige leeftijd naar Amerika. Hij begon daar als afwasser en later als verkoper van porselein. Hij realiseerde zich dat handgeschilderd, hoogwaardig porselein een schaars goed was, en keerde terug naar Selb, Duitsland om daar in 1879 een fabriek te beginnen die porselein met de hand beschilderde.

In 1891 begon het bedrijf ook zelf porselein te produceren met Rosenthal’s claim in het achterhoofd: “I have no use for anyone who cannot look beyond the garden fence.” Hier werd de basis al gelegd voor de jaren van samenwerking met bekende designers.

In 1908 kocht Rosenthal de Thomas porseleinfabriek. In 1910 kwam er een officieel art-department, voorheen was dit alleen voor fabrieken met een koninklijke status. De Tweede Wereldoorlog betekende een donkere periode voor Rosenthal die van Joodse afkomst was. In 1934 moest hij met gedwongen pension en in 1937 kwam hij te overlijden. Zijn familie vluchtte naar Engeland en pas in 1950 kreeg zijn zoon de controle over de fabriek in Duitsland terug.

Tussen de jaren 50 en 70 bloeide het bedrijf weer helemaal op met ontwerpers zoals Raymond Loewy, Walter Gropius, en Tapio Wirkkala. Tot op heden hebben 150 bekende ontwerpers hun stempel gedrukt op verschillende Rosenthal serviezen en meubilair.
 
Verder lezen..