Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Iittala Teema

Het Teema servies bestaat al tientallen jaren. Het ontwerp zou het toppunt van Scandinavisch design genoemd kunnen worden. Gebaseerd op drie basisvormen: de cirkel, het vierkant en de rechthoek.

Alle delen zijn gemaakt van vitro porselein, een variant op porselein dat twee maal is afgebakken op een hoge temperatuur. Hierdoor is het oven-, vriezer-, magnetron- en vaatwasserbestendig. 

Over Iittala Teema
Tapio Wirkkala en Kaj Franck legden als nieuwe designers voor Iittala rond de jaren 50 een nadruk op (multi)functionaliteit. In 1952 ontwierp Franck het Teema, hoewel het toen eerst de naam Kilta kreeg.

Het servies wordt soms hier en daar wat aangepast en uitgebreid door huidige ontwerpers, maar het origineel van Franck blijft altijd het uitgangspunt. Schoonheid en functie samen moest voor iedereen beschikbaar zijn en eindeloos te combineren.

Het Teema is verkrijgbaar in verschillende kleuren die van tijd tot tijd wisselen. Het wit is er echter sinds het begin en altijd verkrijgbaar. Andere kleuren zijn het zwart en parelgrijs. Ook is het servies goed te combineren met andere Iittala of Arabia serviezen zoals het Origo of het Paratiisi.
 
Verder lezen..