Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Bestek

Tips voor het onderhouden van uw bestek

Handwas
Na het gebruik het bestek onmiddellijk afwassen in heet water met een mild afwasmiddel. Daarna het bestek afspoelen in schoon lauw water en afdrogen met een zachte doek. Gebruik nooit staalwol, schuurspons of andere schuurmiddelen.
Zowel de verzilverde als edelstalen bestekdelen zijn geschikt voor de vaatwasmachine. Als u uw bestekdelen in de vaatwasser reinigt, moet u er rekening mee houden dat dit een wezenlijk agressievere methode is dan het reinigen met de hand. Door het opvolgen van onderstaande aanbevelingen zal de agressieve werking op het bestek worden beperkt.

Vaatwasser
1. Spoel het bestek vóór het plaatsen in de vaatwasser altijd goed af onder stromend water. Hierdoor kunt u het inwerken van zout- en zuurhoudende stoffen tegen gaan.

2. Messenlemmet, lepelbak en vorkspiegel altijd naar boven richten, dus heften naar beneden richten, zodat het bestek beter gereinigd wordt en het spoelwater beter kan aflopen.

3. Identieke bestekdelen, bijvoorbeeld alleen messen, niet gebundeld in dezelfde bestekhouder plaatsen, maar mengen met lepels en vorken zodat een betere reiniging mogelijk wordt. Plaats messen bij voorkeur wel in een aparte bestekkorf zodat het snijgedeelte het ander bestek niet kan beschadigen.

4. Verzilverd bestek mag niet in aanmerking komen met roestvrijstaal en aluminium; dit kan vlekken veroorzaken op het zilver. Plaats bestek van andere materiaalsoorten in een aparte bestekkorf.

5. Aardappelschilmesjes, steakmessen en broodzagen met een kunststof of houten greep mogen niet tegelijkertijd met het bestek in de vaatwasser, ook niet in een aparte bestekkorf, aangezien er dan vliegroest kan optreden.

6. Wasmiddel en ontkalker overeenkomstig instructies doseren; gebruik alleen merkproducten. Houdt óók de machine in topconditie door deskundig onderhoud en regelmatige servicebeurten; e.e.a. overeenkomstig voorschriften van de fabrikant. Direct na het beëindigen van het wasprogramma het bestek uit de machine nemen en droogwrijven. Messenlemmeten controleren en eventueel achtergebleven resten direct verwijderen. Voor zover noodzakelijk met een zilverdoek of een goed (zilver)poetsmiddel behandelen. Vochtig bestek nooit in de gesloten machine laten.