Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

New Cottage Basic De oorsprong van Villeroy & Boch ligt in een klein dorpje in de Lorraine, Audun le Tiche. In 1748 begon François Bocheen pottenbakkerij samen met zijn drie zonen. In 1766 verhuisde de familie naar Septfontaines in Luxemburg. Daar kregen te toestemming om grote steenovens te bouwen. In 1812 breidde een van de zoons uit naar Mettlach in Saarland.
     In 1784 werd Nicholas Villeroy eigenaar van een faience fabriek in Wallerfangen. Dit type aardewerk werd geglazuurd met een ondoorzichtige witte laag om het op Chinees porselein te doen lijken.  
     In 1836 gingen de twee bedrijven samen verder en kreeg de nieuwe firma de naam Villeroy & Boch. Sindsdien produceert het bedrijf servies, maar ook tegels en sanitair. 
     Het New Cottage Basic is een elegant uitgedacht servies dat delicate vormen uit de natuur als uitgangspunt heeft. De golven en vormen zijn subtiel van vormgeving geven het servies een licht en organisch uiterlijk. Dit vormt een harmonieus en natuurlijk geheel op tafel, helemaal in combinatie met de bladvormige serveerschalen uit de New Cottage Special serie. 
     Ook is het goed te combineren met het Mariefleur en het Mariefleur Gris. Deze serviezen, ook van Villeroy & Boch uiteraard, hebben dezelfde vormgeving maar dan met een gekleurd bloemmotief. 
     De ontbijtborden, dinerborden en diepe borden zijn verkrijgbaar in een ronde of ovale uitvoering. 
     Het New Cottage Basic is gemaakt van Premium Porcelain en is vaatwasser- en magnetronbestendig.