Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Mariefleur Gris De oorsprong van Villeroy & Boch ligt in een klein dorpje in de Lorraine, Audun le Tiche. In 1748 begon François Bocheen pottenbakkerij samen met zijn drie zonen. In 1766 verhuisde de familie naar Septfontaines in Luxemburg. Daar kregen te toestemming om grote steenovens te bouwen. In 1812 breidde een van de zoons uit naar Mettlach in Saarland.
     In 1784 werd Nicholas Villeroy eigenaar van een faience fabriek in Wallerfangen. Dit type aardewerk werd geglazuurd met een ondoorzichtige witte laag om het op Chinees porselein te doen lijken.  
     In 1836 gingen de twee bedrijven samen verder en kreeg de nieuwe firma de naam Villeroy & Boch. Sindsdien produceert het bedrijf servies, maar ook tegels en sanitair. 
     Het Mariefleur Gris is, net als het Mariefleur, geïnspireerd door de tuinen waar Monet werkte in Giverny, Frankrijk. De kleuren van het Mariefleur Gris zijn alleen net even anders. De kleuren van de groene uitgestrekte weide zijn omgezet naar een zacht grijs en de delicate aquarel bloemen zijn nu afgebeeld in blauw en paars pastel. De voorstelling op ieder deel van het servies is net even anders en zo lijken de bloemen te groeien en te bewegen, uw tafel zal steeds net even een andere aanblik hebben.  
     Ook het ontwerp van het servies heeft natuurlijke en organische vormen als uitgangspunt. Het totaalplaatje is een licht en zomers servies dat goed te combineren is met het Mariefleur en het New Cottage Basic. 
     Dit servies is gemaakt van Premium Porcelain en is vaatwasser- en magnetronbestendig.