Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Jasper Conran Floral In 2001 kreeg modeontwerper Jasper Conran de opdracht om een servies voor Wedgwood te ontwerpen in Bone China.
     Het Bone China voor commerciële doeleinden werd in Engeland ontwikkeld rond 1790. Dit gebeurde omdat er te veel vraag was naar het delicate porselein uit China. De reis naar het Oosten was gevaarlijk en de transportkosten hoog. Het Bone China deelt veel kwaliteiten met het Chinese porselein. Het is erg sterk, kan zeer dun gehouden worden tot bijna transparant. Ook is het prachtig stralend wit.
     In 1812 kwam Wedgwood met eigen Bone China. Initieel was het geen succes. Echter, in latere jaren werd het zeer populair en winstgevend, tot op de dag van vandaag. Tot ver in de 20e eeuw werd het Bone China exclusief geproduceerd in Engeland, in de regio rond Stoke-on-Trent.
     Het ontwerp van Jasper Conran is modern en toch ook zeker klassiek. Het is minimalisme op z´n mooist. Deze variatie op het witte servies is geinspireerd door de kleuren en flora uit de Engelse tuin; rozen, seringen en pioenen. Het servies is mooi te combineren met het gladde en 'strata' (geribbelde) serives.
     Jasper Conran White is vaatwasmachine en magnetron bestendig.