Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland
Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Modern Grace De oorsprong van Villeroy & Boch ligt in een klein dorpje in de Lorraine, Audun le Tiche. In 1748 begon François Bocheen pottenbakkerij samen met zijn drie zonen. In 1766 verhuisde de familie naar Septfontaines in Luxemburg. Daar kregen te toestemming om grote steenovens te bouwen. In 1812 breidde een van de zoons uit naar Mettlach in Saarland.
     In 1784 werd Nicholas Villeroy eigenaar van een faience fabriek in Wallerfangen. Dit type aardewerk werd geglazuurd met een ondoorzichtige witte laag om het op Chinees porselein te doen lijken.  
     In 1836 gingen de twee bedrijven samen verder en kreeg de nieuwe firma de naam Villeroy & Boch. Sindsdien produceert het bedrijf servies, maar ook tegels en sanitair. 
     Een tafel gedekt met het Modern Grace is minimalistisch, simpel en eigenzinnig. Dit oogt zo door de combinatie van vormen en materialen. 
     Het Modern Grace omvat een ongebruikelijke combinatie van vormen; de kopjes zijn strak en geometrisch, de borden zijn hoekig, maar met een zacht gebogen rand, de schalen zijn ovaal. Binnen dit spanningsveld ontstaat een prachtig modern servies. Deze combinatie van dynamisch en statisch is geïnspireerd op meubelontwerpen uit de jaren 30 en 50. Ondanks de vele vormen aanwezig in dit servies vormt een harmonieus geheel met een rustige uitstraling. 
     Het Modern Grace is gemaakt van Premium Bone China en is vaatwasser en magnetronbestendig.