Arizona
De Spring Arizona koekenpan is vervaardigd uit plaatstaal met een houten greep. Koekenpannen van plaatstaal hebben als eigenschap hoge temperaturen aan te kunnen en vast te houden. Zeker voor het bakken van vlees zijn deze pannen zeer goed geschikt. Wel is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed op te volgen. De Spring Arizona koekenpan moet namelijk eerst ingebrand worden. Hiermee ontwikkelt de pan een natuurlijke anti-aanbaklaag (patina). Voor het eerste gebruik moet u de pan eerst langzaam verwarmen (zonder olie) voordat hij klaar is om ingebrand te worden. Er kan hierbij rook ontstaan, dit is normaal. Zodra er geen rook meer vrijkomt is de pan klaar voor de volgende stap, het inbranden. Dit doet u door de pan op de warmtebron te zetten met een dikke laag hoog verhitbare bakolie en dit aan de kook te brengen. De pan zal hierdoor verkleuren, maar dat is de bedoeling. Hoe vaker de pan gebruikt wordt hoe donkerder hij wordt (uiteindelijk vormt zich in de pan een natuurlijke anti-aanbaklaag). Hierna neemt u de pan af met wat keukenpapier en is hij gebruiksklaar. Belangrijk is dat u de pan nooit in de vaatwasmachine zet of met sop afwast. Afspoelen met heet water en een borstel is voldoende. Zorg ervoor dat u de pan ingevet (en eventueel in krantenpapier) wegzet, dit voorkomt dat de pan gaat roesten.
Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.